Stoofschotel van vlees en spliterwten(Khoresht
ghimeh)
Ingrediënten
500gr lamsvlees of kalfvlees, in
blokjes
1 grote ui, gehakt
1 blikje tomatenpuree
1 tl kurkuma
4 gedroogde limoen of sap van 3
limoen
200 gr gele spliterwten
zout en peper
2 el zonnebloemolie
2 grote aardappels, geschilderd
en gesneden in frietjes
Beschrijving:
Verhit de olie in een grote
braadpan en bak hierin het vlees
rondom bruin. Voeg de ui toe en
fruit even mee. Doe de
tomatenpuree, de kurkuma bij en
bak het nog even, voeg half
liter heet water toe zodat het
vlees bijna onder staat. Laat
met het deksel op de pan ca.
half uur langzaam stoven. maak
met een scherpe mes snij in
gedroogde limoenen.
Voeg gewassen spliterwten dan
toe aan de stoofpot en laat nog
40 minuten sudderen.
Bak ondertussen frietjes met
olie in een koekpan of gewoon in
frituurpan laat de olie
uitlekken. voeg de frietjes aan
stoofschotel en laat nog 20 min
intrekken.
Het vocht van stoofschotel moet
bijna verdampt zijn en de
spliterwten zacht maar niet stuk
gekookt zijn en het vlees moet
zacht geworden zijn. Serveren
met rijst en een salade.